Változtak a közbeszerzési értékhatárok

Ezúton szeretnénk felhívni ügyfeleink figyelmét az alábbi változásokra, amik a közbeszerzési értékhatárokat érintik.

Megjelent a közbeszerzési értékhatárokról szóló tájékoztató, ennek értelmében 2024. január 1-től az uniós értékhatárok változtak, a nemzeti értékhatárok változatlanok maradtak.

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban Kbt.) 15. § (5) bekezdése szerint a Közbeszerzési Hatóság az egyes beszerzési tárgyak esetében alkal-mazandó uniós értékhatárokat, valamint nemzeti értékhatárokat, valamint a 19. § (4) bekezdés a) pontjában meghatározott értékhatárokat minden év elején közzéteszi hon-lapján. Ennek során az uniós értékhatárok, valamint a 19. § (4) bekezdés a) pontjában meghatározott értékhatárok forintban meghatározott összegét az Európai Bizottság-nak az uniós értékhatárok nemzeti valutákban meghatározott összegére vonatkozó, az Európai Unió Hivatalos Lapjában közzétett közleményének megfelelően kell feltüntetni.
A Közbeszerzési Hatóság a fenti, törvényi kötelezettségének eleget téve a következőkben tájékoztatja a közbeszerzési eljárások szereplőit a 2024. január 1-jétől irányadó köz-beszerzési értékhatárokról.

Összegszerűen is kiemelnénk a főbb változásokat:

Uniós értékhatárok:

  • Építési beruházás: nettó 2.120.223.300 forint (változás!)
  • Árubeszerzés/szolgáltatás megrendelés: nettó 84.609.850 forint (változás!)

Nemzeti értékhatárok:

  • Építési beruházás: nettó 50.000.000 forint (nincs változás!)
  • Árubeszerzés/szolgáltatás megrendelés: nettó 15.000.000 forint (nincs változás!)

 

More in Hírek
Már tervezik az újabb precíziós pályázatot!

A mezőgazdasági üzemek digitális átállásának támogatása az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának egyik célkitűzése. A célkitűzéshez tartozik az ágazat korszerűsítésére irányuló,...

Close