Már tervezik az újabb precíziós pályázatot!

A mezőgazdasági üzemek digitális átállásának támogatása az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának egyik célkitűzése. A célkitűzéshez tartozik az ágazat korszerűsítésére irányuló, az ismeretek gyarapításának és megosztásának, az innovációnak és a digitalizációnak a mezőgazdaságban és a vidéki térségekben történő előmozdítása. Ehhez kapcsolódóan javaslatcsomagot állított össze a Magyar Precíziós Gazdálkodási Egyesület a „Mezőgazdasági üzemek digitális átállásának támogatása” munkacímű pályázathoz.

A várhatóan 2024. decemberében megjelenő pályázati támogatást a digitális és precíziós gazdálkodáshoz szükséges eszközök beszerzésére, a rendszeres és szisztematikus üzemi szintű adatgyűjtés megteremtésére, adatbázisok és adatkapcsolatok létrehozására, a digitális farmmenedzsment, üzemirányítás, minőségirányítási és nyomonkövetési rendszerek bevezetésére és fejlesztésére, valamint a digitális átállást segítő szolgáltatások igénybevételére lehet majd felhasználni.

Forrás: agroinform.hu

More in Hírek
Intézményrendszeri változások

A palyazat.gov.hu oldalon megjelent közleményben arról tájékoztatják a pályázókat, hogy az alább felsorolt* operatív programok végrehajtásáért felelős irányító hatóságok, valamint...

Close