Vállalkozások figyelem! Érkeznek a GINOP Plusz források!

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter bejelentése szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében összesen mintegy 910 milliárd forint EU-forrás meghirdetése várható a következő hónapokban, amelyből két pályázati keretösszeget a napokban közzétesz a kormány, és lesz a vállalkozásfejlesztési pályázatokhoz kapcsolódó 0%-os hitel.

A GINOP Plusz programban mintegy 910 milliárd forint áll rendelkezésre, két prioritásban:

  • A vállalkozásfejlesztés terén 450 milliárd forintos a keret, amelynek a nagy része visszatérítendő, tehát hitel alapú forrás.
  • A munkaerőpiaci aktivitás növelése: erre 460 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre. Ez a keret nagyrészt vissza nem térítendő támogatásokat takar.

A hitelforrásokat az MFB Pontokon keresztül juttatják majd el az érintettekhez, két bankon keresztül (MBH, Gránitbank), amelyekkel egy közbeszerzési eljárás nyomán szerződött le az MFB. Az aktivitásnövelést segítő pályázatokat pedig az Országos Foglalkoztatási Alapon keresztül bonyolítják majd le.

Forrás: portfolio.hu

More in Hírek
Erre figyeljen, ha nyert már korábban vidékfejlesztési forrást és most is pályázni szeretne!

A KAP stratégia keretében kiírásra kerülő pályázatok kapcsán a napokban megjelent egy közlemény a KAP Nemzeti Irányító Hatóság részéről. A 2024-ben...

Close