Társadalmi egyeztetésen a fókuszterületi innovációs pályázat!

Elindult a „Fókuszterületi innovációs projektek támogatása” című (GINOP Plusz 2.1.1- 24 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

A felhívás célja a hazai kis- és közép- és nagyvállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének ösztönzése, valamint a megújult társadalomgazdasági innovációs ökoszisztéma megerősítését, és a társadalmi és gazdasági hasznosítási szempontokat a megújítási elvek szellemében fókuszba helyező kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása piacképes termék, technológia, szolgáltatás fejlesztése révén. Ennek elősegítése érdekében a felhívás újdonságtartalommal rendelkező termék, technológia, szolgáltatás előállításához nyújt támogatást a hazai vállalkozások részére, ezzel is hozzájárulva a jelentős szellemi hozzáadott értékkel rendelkező versenyképes termék, technológia, szolgáltatás létrejöttéhez – összhangban az intelligens szakosodási stratégiával (S3).

Magyarország A támogatási kérelmek 2024. október 8-tól 2025. június 26-ig nyújthatóak be.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 106,88 milliárd Ft. (Budapest 17 mrd Ft, kevésbé fejlett régiók: 89,88 mrd Ft)

Támogatható tevékenységek

  • Kísérleti fejlesztés
  • Ipari (alkalmazott) kutatás
  • Eszközbeszerzés
  • Kutatás-fejlesztési projektet támogató tevékenységek (hardver és szoftver beszerzése, szoftver előfizetői szolgáltatás igénybevétele, projektmenedzsment, kötelezően előírt nyilvánosság, iparjogvédelmi oltalomszerzés, szabadalmi oltalom szerzés, rezsi, piacra vitel, és horizontális tevékenységek)

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 300 millió forint, maximum 800 millió forint, konzorcium esetén az egyes Konzorciumi tagok vonatkozásában a minimum igénybe vehető támogatási összeg 100 millió Ft.

Támogatás mértéke

Támogatási kategória kisvállalkozás középvállalkozás nagyvállalkozás
ipari (alkalmazott) kutatás 70% 60% 50%
Kutatás fejlesztési projektekhez nyújtott támogatás ipari kutatás esetében, ha a projekt hatékony együttműködést foglal
magában
80% 75% 65%
projekt eredményeinek
széles körben történő
terjesztése
80% 75% 65%
 kísérleti fejlesztés 45% 35% 25%
 kísérleti fejlesztés esetében,
ha a projekt hatékony
együttműködést foglal
magában
60% 50% 40%
projekt eredményeinek
széles körben történő
terjesztése
60% 50% 40%
Csekély összegű támogatás (de
minimis)
70%

Amennyiben segítségre van szüksége pályázati dokumentációjának összeállításához, szakértő kollégáink állnak szíves rendelkezésére. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: palyazat.gov.hu

More in Hírek
Kombinált hitelprogramok eljárásrendje

Megjelent az „Európai Uniós forrású vállalati önálló es egyműveletes kombinált Hitelprogramok Eljárási Rendje” a 2021-2027 programozási időszakra vonatkozóan. Az Eljárási...

Close