Módosult a Külpiaci Növekedési Támogatási Program

Módosult a Külpiaci Növekedési Támogatási Programról (KNTP) szóló KKM rendelet

Hatályba lépett a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával meghirdetett Külpiaci Növekedési Támogatási Programról szóló 31/2021. (VIII. 31.) KKM rendelet módosítása.
Ezt követően, 2024. április 22-től ismét megnyílik a lehetőség beruházási koncepciók benyújtására a kntp@hepa.hu e-mail-címen keresztül.

A program nem szokványos pályázatként kerül kiírásra, tehát nem egy meghatározott időtartam alatt lesz nyitott a támogatás, hanem a Külpiaci Növekedési Támogatási Program szerinti támogatások szabályairól szóló 31/2021. (VIII. 31.) KKM rendelet (továbbiakban: KKM rendelet) szabályozza a támogathatóság feltételeit. Így a kijelölt szakmai támogató szerv, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. folyamatosan fogadja, fejleszti, valamint bírálja el a projektjavaslatokat.

A támogatás hazai/külföldi beruházás megvalósítására, meglévő hazai/külföldi vállalkozás bővítésére vagy bezárásra ítélt hazai/külföldi létesítmény eszközeinek megvásárlására és fejlesztésére is fordítható. A projektek kizárólag az Eximbank Zrt. által meghatározott 1-5-ös országkockázati
besorolású, vagy olyan 6-os országkockázati besorolású államban valósíthatók meg, amelyre magyar külképviselet akkreditációja kiterjed. 7-es országkockázati besorolású, valamint olyan 6-os országkockázati besorolású államban, amelyre magyar külképviselet akkreditációja nem terjed ki.

Forrás: hepa.hu

More in Hírek
Április 30-tól elérhető a 0%-os KKV hitel!

A hitelprogram célja a KKV-k korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása, lehetővé téve megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására...

Close