Készüljön fel az idei agrárpályázatokra!

Magyarország Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervét tavaly év végén fogadták el Brüsszelben, amely az idei évtől egészen 2027-ig tartalmazza a magyar agrár- és vidékfejlesztési támogatások kereteit, lehetőségeit a gazdálkodók, élelmiszer-előállítók és a vidéki térségeink települései számára.

A KAP stratégia alapján az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokhoz csaknem 2900 milliárd forintnyi forrás áll a gazdák rendelkezésére.

A beruházási pályázatoknál 10-15 százalékkal magasabb támogatási intenzitásban bízhatnak a fiatal mezőgazdasági termelők, a termelői együttműködések, de a gazdaságátadásban részt vevő gazdálkodók is, valamint az ökogazdálkodók és a termelői együttműködések beruházásai. Az agrártárca a beruházások finanszírozását új eszközökkel segíti, tervezik a beruházási hitelekhez kapcsolódó kamatköltségek elszámolhatóságát vagy például megteremtik a biztosítékmentes előlegfinanszírozás lehetőségét a pályázati rendszerben

A nagyobb infrastrukturálsi pályázatok meghirdetése idén tavasztól, illetve nyár elejétől várható az alábbi területeken:

  1. Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása
  2. Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó, és post-harvest fejlesztések támogatása
  3. Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása
  4. Állattartó telepek fejlesztésének támogatása
  5. Állattartó telepek komplex fejlesztésének támogatása

Készüljön fel velünk az új KAP pályázatokra! Szakértő kollégáink több száz sikeres projekt tapasztalatával állnak rendelkezésre! Keressen bennünket bizalommal!

More in Hírek
Közel 150 milliárdból indulnak idén KFI programok

147 milliárd forintból indulnak új pályázatok idén a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs...

Close