Vállalkozásfejlesztés az IFKA kezelésében

Ahogy a Portfólió beszámolt róla, a napokban a magyar kormány újabb támogatásról határozott, ami a KKV szektor megerősítését és versenyképességük növelését célozza.

A döntés értelmében a kormány 8 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával bízta meg aGazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) tulajdonosi joggyakorlása alatt álló IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot (IFKA).

A forrást a 2021-2027-es programozási időszakban a GINOP Plusz biztosítja, melynek felhasználásához a kormányzati KKV stratégia három főbb feladatot határoz meg az IFKAszámára:

  • a hazai beszállító vállalatok fejlesztését,
  • a vállalkozások ESG (környezeti, szociálisés irányítási) szempontú felkészítését,
  • valamint energiahatékonyságot célzó fejlesztéseik előkészítését.

Az IFKA a hazai gazdaságfejlesztési ökoszisztéma szereplőivel szoros együttműködésben hajtja végre feladatait, ennek érdekében 2023 júniusában már két stratégiai együttműködési megállapodást is kötött, illetve partnerségre lépett a KAVOSZ Zrt.-vel.

Forrás: portfolio.hu

 

More in Hírek
Újranyitásra került az Iparjog pályázati felhívás

Az NKFI Alapból meghirdetett „Szellemi alkotások hazai és nemzetközi szellemitulajdon-védelmét szolgáló tevékenységek támogatása az alkotások hasznosulásának előmozdítása érdekében” című 2020-1.1.3-IPARJOG...

Close