Üzemméret számítás a KAP pályázatoknál

A Magyarország Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervének (a továbbiakban: KAP ST) alapján meghirdetésre kerülő egyes pályázati felhívások vonatkozásában kiemelt jelentőséggel bír a mezőgazdasági üzemek méretének meghatározására szolgáló Standard Termelési Érték (STÉ).
Külön is kiemelendő, hogy a mezőgazdasági beruházásokat, fejlesztéseket támogató pályázati felhívásokban jogosultsági feltételként kerül meghatározásra az STÉ módszertan alapján megállapított legalább 10.000 euró értékű üzemmérettel való rendelkezés.
A Nemzeti Irányító Hatóság felhívja a kedvezményezettek és a pályázni szándékozók figyelmét, hogy a KAP ST alapján meghirdetésre kerülő pályázati felhívások vonatkozásában az alábbi táblázatban meghatározott, 348,93 forint/euró árfolyammal kalkulált, 2020. évi Standard Termelési Értékek vehetők figyelembe az üzemméret megállapítása során.

Forrás: kap.gov.hu

More in Hírek
Elindult a KKV Fókuszterületi Innovációs Program!

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett felhívás célja olyan, érdemi és számszerűsíthető gazdasági hatást kiváltó, az inkrementális fejlesztésen...

Close