Január végéig pályázható a munkahelyteremtő támogatás

A GINOP Plusz-3.2.4-23 KKV kapacitásbővítő támogatás célja azon kis-, és közepes vállalkozások kapacitás-fejlesztésének támogatása, akik a négy leghátrányosabb helyzetű magyarországi régióban – Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld,  Dél-Dunántúl – működnek és legfeljebb 10 munkavállalóval bővítenék a foglalkoztatottaik számát.
A támogatás az újonnan felvettek bérköltségének, illetve egyéb eszközbeszerzések és szolgáltatások költségének támogatásával ösztönzi a cégeket a folyamatos fejlődésre. A projekt célcsoportját képezik a 15-64 év közötti munkanélküliek, vagyis azok, akiknek a felvételt megelőző hónapban nem volt munkából származó jövedelme. Új munkavállalók vonatkozásában a támogatott foglalkoztatás ideje 6 hónap, a nem támogatott továbbfoglalkoztatási kötelezettség ideje pedig 4 hónap.
A támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a nem támogatott továbbfoglalkoztatási időszakban a munkavállaló munkaideje nem csökken, valamint a bruttó bére sem csökken a támogatás keretében folyósított bérköltség alá. Támogatható a munkavállaló bére 6 hónapig legfeljebb havi bruttó 400.000 Ft/fő és az ehhez kapcsolódó szociális hozzájárulási adó mértékéig. A vállalkozásnak 30 százalék önrészt, állami támogatástól mentes saját forrást kell biztosítania.
Egy új foglalkoztatottra összesen maximum közel 2,5 millió forintos támogatás érhető el így a hat hónap alatt.

Forrás: ofa.hu

More in Hírek
Kihirdették az NKFI Alap 2024-es Programstratégiáját

A Nemzeti Tudománypolitikai Tanács véleményének kikérését követően a Kulturális és Innovációs Minisztérium kihirdette a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap...

Close