Módosult a KKV-k alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázati felhívás

Módosult a Széchenyi Terv Plusz keretében megjelent „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című (GINOP Plusz-1.2.1-21 kódszámú) felhívás.

A módosítás keretében a projektek elszámolásához kapcsolódó technikai pontosításokra, egyértelműsítésekre került sor, melyekkel összhangban aktualizálásra kerültek a felhívás szakmai mellékletei.

A jelentősebb módosítások az alábbiak:

  • Az irányító hatóság az „ÁÚF 21-27”-ben, az Elszámolási Útmutatóban és a 2022.12.06-án megjelent Pénzügyi elszámolásról szóló tájékoztatóban megfogalmazott általános szabályoknál meghatározhat szigorúbb feltételeket a Felhívásban, ezért ha a Felhívásban szereplő információ eltér az „ÁÚF 21-27”-ben, az Elszámolási Útmutatóban vagy a 2022.12.06-án megjelent Pénzügyi elszámolásról szóló tájékoztatóban megfogalmazott általános előírásoktól, akkor a Felhívásban szabályozottak az irányadók.
  • A képzőkre vonatkozó előírások:
    1. a képzőintézmény rendelkezik az Fktv. szerinti bejelentéssel, és – a jogszabály alapján szervezett oktatás és képzés kivételével – engedéllyel.
    2. A képzés elvégzésének igazolásához szükséges a képzési tanúsítvány megvalósítási helyszínen való rendelkezésre állása, amelynek meglétét az irányító hatóság helyszíni ellenőrzés keretében ellenőrizheti.
    3. Mind a személyes, mind az online képzések esetében az Elszámolási Útmutató Dokumentummátrixában szereplő alátámasztó dokumentumok megvalósítási helyszínen való rendelkezésre állása szükséges, amelyeknek meglétét az irányító hatóság helyszíni ellenőrzés keretében ellenőrizheti.
    4. A képzés elvégzésének igazolása a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerben (FAR) kiállított tanúsítványok kiállításával történik, melynek megvalósítási helyszínen való rendelkezésre állása szükséges, azt az Irányító Hatóság helyszíni ellenőrzés keretében ellenőrizheti.
  • A projekt fizikai befejezésére a megkezdésétől, vagy amennyiben a projekt a Támogatói Okirat hatályba lépéséig nem kezdődött meg, a Támogatói Okirat hatályba lépésétől számított 24 hónap áll rendelkezésre.
  • Jelen felhívás keretében az alábbi alapjogok érvényesülésének ellenőrzésére az irányító hatóság a támogatási jogviszony alatt kiemelt figyelmet fordít:
    – A nők és férfiak közötti egyenlőség
    – A fogyatékkal élő személyek beilleszkedése
    – Környezetvédelem
  • Az alábbi költségek tekintetében összesítőkön történik a megvalósítás során az elszámolás:
    • Kis támogatástartalmú számlák összesítővel történik azon forintban kiállított számlák elszámolása, amelyek alapján az igényelhető utófinanszírozott támogatás nem haladja meg az 500 000 forintot.
    • Képzési összesítőn történik a vállalat fejlődéséhez szükséges, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő képzés elszámolása.
    • Az elszámolás során a „Képzési összesítő” táblázatot szükséges kitölteni és felcsatolni Excel és PDF formátumban.
    • A képzési összesítő használata esetén egyéb alátámasztó dokumentum benyújtása nem szükséges, a dokumentumok rendelkezésre állása helyszíni ellenőrzés keretében történhet.
  • Eredményesség mérésre egy alkalommal kerül sor a benyújtott projekt esetében
    Az eredményességmérés tárgyidőszaka: a projekt megkezdésétől a projekt fizikai befejezését követő első lezárt üzleti év végéig. Az eredményességmérés időpontja: az 1. Projekt Fenntartási Jelentés benyújtását követően.

Forrás: palyazat.gov.hu

More in Hírek
Ismételt hosszabbítás az öntözésfejlesztési pályázatoknál

Sokadik alkalommal kerülnek meghosszabbításra az öntözésfejlesztésre vonatkozó pályázati kiírások. Újra módosult „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” című (VP2-4.1.4-16 kódszámú) felhívás...

Close