Jönnek nyáron az új GINOP-os pályázatok!

A napokban jelent meg az 1256/2019. (V. 3.) számú kormányhatározat “a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1006/2016. (I. 18.) Korm. határozat módosításáról. A kormányhatározat egyrészt számos ponton módosítja a már korábban kiírt uniós pályázatok keretösszegét, továbbá ismerteti az idei évben még várható pályázati lehetőségeket.

A kormányhatározat alapján kiemeljük a fontosabb, várható új pályázati lehetőségeket:

  • GINOP-1.1.8-19 Magyar Multi Program II. – A kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások megerősítése, értékhozzáadó tevékenysége és piacbővítési lehetőségeinek fejlesztése” című pályázat. Ez 2019 júniusában jelenik meg és 1 milliárd forint a keretösszege. A pályázat meghirdetési módja: egyszerűsített eljárás.
  • Szintén 2019. júniusában jelenik meg a “ GINOP-1.2.7-19 Magyar Multi Program III.A kiemelt növekedési potenciállal bíró feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” című pályázat, amelynek keretösszege 11,9 milliárd forint. Ennek a pályázatnak szintén egyszerűsített a meghirdetési módja.
  • A mintaüzem programnak is lesz második üteme, amely 2019. júliusában várható 7,99 milliárd forintos keretösszeggel,  és “GINOP-1.2.8-19 Modern Mintaüzem program II. – A mikro-, kis- és középvállalkozások megújulását és modern üzleti kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” címmel.
  • A szabad vállalkozási zónákban működő kkv-k fejlesztéseinek támogatását célzó pályázat is megjelenik rövidesen, mégpedig 2019. augusztusában 1 milliárd forintos kerettel, egyszerűsített meghirdetés mellett “GINOP-1.2.9-19 Szabad vállalkozási zónákban működő mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztéseinek támogatása” címmel.
  • Korábban már közzétettük, hogy lesz egy megújuló energia használatát, illetve energiahatékonyság növelését célzó pályázat is. A most megjelent ÉFK szerint 15 milliárd forintos lesz a 2019. májusában megjelenő “GINOP-4.1.3-19 Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” címet viselő pályázat. Emellett 10 milliárdos kerettel szintén májusra várható a “GINOP-4.1.4-19 Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” című pályázat. Ezeknek a pályázatoknak már el is indult a társadalmi egyeztetése.
  • A cégek számára 2019. júliusában várható 10 milliárd forintos keretösszeggel “GINOP-5.2.4-19 Új gyakornoki program” című kiírás. Szintén fontos lehet a cégeknek az a 2019. szeptemberben várható 1 milliárdos pályázat, amely a “GINOP-6.1.9-19 Vállalati képzések támogatása a közlekedési ágazatban KKV-k számára” címet viseli.

Készüljön fel időben az új pályázatokra, nehogy kimaradjon a forrásokból. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és végig kísérjük projektjét a pályázat elkészítésétől a projekt pénzügyi zárásáig!

Forrás: portfolio.hu

 

More in Hírek
Felfüggesztették az építőipari pályázatot!

Alig, hogy megjelent, máris felfüggesztették az építőipari pályázatot (ÉPÍTŐ-3.2019.3). A 2019. április 12-én megjelent tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően az építőipari ágazat...

Close